Στο “Μουσείο Δεινοσαύρων” οι δεινόσαυροι ζωντανεύουν και τα συναισθήματα τους πλημμυρίζουν!!! Κάθε δεινόσαυρος έχει κλειστεί στην αίθουσά του έχοντας χάσει την όρεξη για παιχνίδι και παρέα. 

Μόνο μία ομάδα γενναίων εξερευνητών θα μπορούσε να τρυπώσει στο μουσείο, να επισκεφτεί τους δεινόσαυρους, να παίξει μαζί τους και να τους μάθει πώς να εξημερώνουν και να αγκαλιάζουν τα συναισθήματά τους…

σε μια περιπέτεια που θα θυμίσει σε όλους την αξία του να μοιράζεσαι!»

Το εργαστηρι έχει ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να αναγνωρίσουν και να ονομάσουν τα συναισθήματα τους. Κατανοώντας τη σύνδεση σκέψης – συναισθήματος – συμπεριφοράς, τα παιδιά θα κληθούν να βρουν λειτουργικούς τρόπους έκφρασης και διαχείρισης των συναισθημάτων τους και θα εξασκηθούν στην εξεύρεση λύσεων και στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων.

Μέσα από βιωματικές δράσεις που θα χρησιμοποιούν το παιχνίδι ως φυσικό τρόπο έκφρασης των παιδιών και τεχνικές όπως  θεατρικό παιχνίδι,  εικαστικές δημιουργίες, κουκλοθέατρο, κινητικές ασκήσεις κ.α. τα εργαστήρια έχουν ως στόχο την:

  • Αναγνώριση και επίγνωση συναισθημάτων (χαρά, θυμός, λύπη, ζήλια, ντροπή, φόβος).
  • Διαχείριση και έκφραση συναισθημάτων.
  • Κατανόηση συμπεριφορών και συνεπειών των πράξεων.
  • Αποτελεσματική συνεργασία  στα πλαίσια της ομάδας.
  • Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης.
  • Αναπτυξη ενσυναίσθησης, δηλαδή της ικανότητας να κατανοεί τα συναισθήματα των άλλων.
  • Εξάσκηση γνωστικών ικανοτήτων (σκέψη, συγκέντρωση, αξιολόγηση και επίλυση προβλημάτων).

Το εργαστήρι αποτελείται από έναν ενιαίο κύκλο 8 συναντήσεων, σε εβδομαδιαία βάση, διάρκειας 1 ωρας. 

Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, και οι ομάδες είναι κλειστές και σταθερές για όλη τη διάρκεια του κύκλου, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 5 παιδιά. 

Πριν την έναρξη των εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γνωριμίας των γονιών και των παιδιών με τις συντονίστριες των εργαστηρίων για την αξιολόγηση των αναγκών και τη δημιουργία εξατομικευμένων ομάδων.

Η ομάδα μας σε συνεργασία με την ομάδα του “Cricket Media+ Studio” στα πλαίσια του βιωματικού εργαστηρίου με τίτλο: “Πώς να εξημερώσετε τον δεινόσαυρό σας” έφτιαξαν ένα υπέροχο βιβλίο δραστηριοτήτων για όλα τα μέλη της ομάδας και τα παιδάκια του κέντρου μας.

Κατεβάστε το στο τέλος της σελίδας και χρησιμοποιήστε τον κωδικό που σας έχει δοθεί ώστε να ανοίξετε το ηλεκτρονικό βιβλίο και να το εκτυπώσετε.

Άν δεν έχετε λάβει κωδικό, δεν ανήκετε στις άνω ομάδες και θέλετε να το αγοράσετε, επικοινωνήστε μαζί μας στο 26410-52270.

Αρχεία για λήψη

Αρχείο Περιγραφή Μέγεθος αρχείου
pdf Activities Booklet - Dinosaurs 59 MB