Υπηρεσίες
Το Διεπιστημονικό Κέντρο Παιδιού και Εφήβου «Λόγος και Πράξη» δραστηριοποιείται στην αξιολόγηση, διάγνωση και παρέμβαση αναπτυξιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών που αφορούν το παιδί, τον έφηβο και την οικογένεια.
Κάποιες από τις υπηρεσίες του κέντρου μας είναι:

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ (ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ)

 • ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

  Λογοθεραπείας

  Εργοθεραπείας

  Συμβουλευτικής Γονέων και Εφήβων

  Ψυχοσυναισθηματικής Υποστήριξης

  Ειδικής Διαπαιδαγώγησης

  Αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών

  Πρώιμης παρέμβασης

 • ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

  Κοινωνικών Δεξιοτήτων

  Ψυχοκινητικής Αγωγής

  Ειδικής Αγωγής

  Alert Program

  Δημιουργικής Απασχόλησης

  Μελέτης και Προετοιμασίας για το σχολείο

  Ομάδες γονέων (Cygnet κα.)

Η Θεραπευτική προσέγγιση

Απο τον διαγνωστικό έλεγχο μέχρι την ολοκλήρωση του θεραπευτικού προγράμματος η Διεπιστημονική ομάδα του κέντρου μας συνεργάζεται με την οικογένεια αλλά και άλλους φορείς για το καλύτερο αποτέλεσμα.

 • Διαγνωστικός έλεγχος

Το παιδί αξιολογείται από τη Διεπιστημονική ομάδα, μετά από εξέταση του αιτήματος των γονέων. Έπειτα, συντάσσεται η αναφορά διαγνωστικού ελέγχου η οποία δίνεται στους γονείς και περιλαμβάνει τα αποτελέσματα του ελέγχου. Ο διαγνωστικός έλεγχος παρέχεται δωρεάν μετά από κλείσιμο ραντεβού από το κέντρο μας.

 • Σχεδιασμός Θεραπευτικού Προγράμματος

Η Διεπιστημονική ομάδα λαμβάνοντας υπόψη τον διαγνωστικό έλεγχο και το αίτημα των γονέων θέτει ξεκάθαρους και υλοποιήσιμους στόχους σχετικά με την θεραπευτική παρέμβαση. Οι γονείς ενημερώνονται και λαμβάνουν γραπτώς τους θεραπευτικούς στόχους του προγράμματος παρέμβασης.

 • Θεραπευτική Παρέμβαση

Το παιδί εντάσσεται στο εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα ενώ παράλληλα οι γονείς ενημερώνονται, εκπαιδεύονται και αποτελούν σημαντικούς συμμάχους στην αποκατάσταση των δυσκολιών του παιδιού. Κάθε θεραπευτική συνεδρία καταγράφεται στο ημερολόγιο του παιδιού, ενώ οι γονείς ενημερώνονται τακτικά για την πρόοδό του.

 • Επαναξιολόγηση, Ολοκλήρωση Προγράμματος και Follow – Up

Ο θεραπευτής είναι σε διαρκή διαδικασία παρέμβασης και επαναξιολόγησης. Η στοχοθεσία αλλάζει δυναμικά μέχρι το παιδί να κατακτήσει τους στόχους του και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα του. Μετά την ολοκλήρωση και σε διάστημα που εξαρτάται από τις ανάγκες του παιδιού, παρέχεται Follow – up επανέλεγχος, δωρεάν.

Στα πλαίσια των παρεχόμενων υπηρεσιών, το κέντρο μας παρέχει ομάδες εποπτείας και εκπαίδευσης σε επαγγελματίες και φοιτητές/σπουδαστές ψυχικής υγείας καθώς και σε εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής εκπαίδευσης, σε συνεργασία με καταξιωμένους φορείς και επιστήμονες.

Μαρτυρίες γονέων

Η μικρή σας ζητάει συνέχεια, ξεκινάμε από το σπίτι και σε όλη τη διαδρομή μας λέει να πάμε στο Δημήτρη.

A.K.

Είχαμε απογοητευτεί μετά την διάγνωση του γιατρού, η Γεωργία μας εξήγησε πως μπορούμε να δουλέψουμε με την Σ. για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της και πραγματικά, καταφέραμε πολλά πράγματα.

M.M.

Όλες οι μαμάδες έχουν να πουν τα καλύτερα για εσάς, να μας πείτε τι κάνετε στα παιδιά και σας αγαπάνε τόσο πολύ.

Κ.Σ.

Άνθρωποι εμπιστοσύνης, που μπορείς να βασιστείς.

Γ.Τ.

Τα παιδάκια στο Αγρίνιο είναι τυχερά που έχουν τέτοιους θεραπευτές.

Π.Π.

Το παιδί περιμένει πως και πως να έρθει να παίξετε μαζί.

Μ.Α.