Το Halloween έφτασε…Το γιορτάζουμε κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου! Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, η ρίζα της λέξης προέρχεται από το Allhalloweven που δηλώνει την παραμονή της γιορτής των Αγίων Πάντων.

Το Halloween αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κέλτικης γιορτής Samhain. Για τους Κέλτες η μέρα σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα, ενώ ταυτόχρονα πίστευαν πως η αλλαγή της εποχής ήταν μια γέφυρα επικοινωνίας με τον Κάτω Κόσμο. Έτσι, φορούσαν στολές και άναβαν φωτιές για να απομακρύνουν τα φαντάσματα.

Με την πάροδο του χρόνου βέβαια, το Halloween εξελίχθηκε σε μια μέρα δραστηριοτήτων, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται σε κάτι “τρομακτικό” και επισκέπτονται τα σπίτια μαζεύοντας γλυκά, γνωστό και ως trick or treat.

Η ομάδα μας, σε συνεργασία με το δημιουργικό εργαστήριο “cricket”, ετοίμασε για όλα τα παιδάκια μας ένα βιβλίο δραστηριοτήτων!

Όμως…δεν είναι όλα τα παιδάκια σήμερα μαζί μας, για αυτό το ανεβάσαμε και εδώ! Οι δραστηριότητες είναι από ζωγραφική έτοιμου σχεδίου, προμαθηματικά, οπτική αντίληψη, συγκέντρωση κ.ά.

Μπορείτε λοιπόν να “κατεβάσετε” το βιβλίο στο τέλος της σελίδας!

Καλή διασκέδαση :)

Συγγραφή: Δημιουργική Ομάδα “λόγος + πράξη”

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλτούμας ΟΤ, SI, CBT

Δημιουργία υλικού: Δημιουργική Ομάδα “λόγος + πράξη” και Cricket media+ Studio

print

Αρχεία για λήψη

Αρχείο Περιγραφή Μέγεθος αρχείου
pdf Χάλογουιν Activities 4 MB