Το Halloween σε λίγες μέρες είναι εδώ..!

Το γιορτάζουμε κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου! Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, η ρίζα της λέξης προέρχεται από το Allhalloweven που δηλώνει την παραμονή της γιορτής των Αγίων Πάντων.

Το Halloween αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κέλτικης γιορτής Samhain. Για τους Κέλτες η μέρα σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα, ενώ ταυτόχρονα πίστευαν πως η αλλαγή της εποχής ήταν μια γέφυρα επικοινωνίας με τον Κάτω Κόσμο. Έτσι, φορούσαν στολές και άναβαν φωτιές για να απομακρύνουν τα φαντάσματα.

Με την πάροδο του χρόνου βέβαια, το Halloween εξελίχθηκε σε μια μέρα δραστηριοτήτων, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται σε κάτι “τρομακτικό” και επισκέπτονται τα σπίτια μαζεύοντας γλυκά, γνωστό και ως trick or treat.

Η ομάδα μας, σε συνεργασία με το δημιουργικό εργαστήριο “cricket”, όπως και το προηγούμενο έτος, ετοίμασε για όλα τα παιδάκια, μικρά και μεγάλα, ένα βιβλίο δραστηριοτήτων! Φέτος μάλιστα το βιβλίο έχει εμπλουτιστεί με διπλάσιες δραστηριότητες και παιχνίδια!

Οι δραστηριότητες περιέχουν ζωγραφική έτοιμου σχεδίου, προμαθηματικά, οπτική αντίληψη, συγκέντρωση, επιτραπέζια παιχνίδια κ.ά.

Μπορείτε να δείτε ένα δείγμα των δραστηριοτήτων εδώ:

Μπορείτε λοιπόν να “κατεβάσετε” το βιβλίο στο τέλος της σελίδας! Προσοχή όμως!

Το βιβλίο είναι κλειδωμένο και για να το ανοίξετε / εκτυπώσετε κλπ θα χρειαστείτε τον κωδικό που θα σας αποστείλουμε μετά το πέρας του GiveAway, στις 30 Οκτώβρη!!! Άν δεν έχετε πάρει μέρος, Πατήστε εδώ!!!

Αν δεν έχετε λάβει κωδικό και θέλετε να το αγοράσετε, επικοινωνήστε μαζί μας.

Συγγραφή: Δημιουργική Ομάδα “λόγος + πράξη”

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλτούμας ΟΤ, SI, CBT

Δημιουργία υλικού: Δημιουργική Ομάδα “λόγος + πράξη” και Cricket media+ Studio

print

Αρχεία για λήψη

Αρχείο Περιγραφή Μέγεθος αρχείου
pdf Βιβλίο Χάλογουιν (έκδοση_2023) 26 MB