Στο παρελθόν πολλά εξαιρετικά βιβλία έχουν μεταφερθεί στην οθόνη του σινεμά, κάποιες με κακό, κάποιες με καλό αλλά λιγότερες με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Σε αυτή, την τελευταία κατηγορια ανήκει και η ταινία που σας προτείνουμε σε αυτό το άρθρο, “Θαύμα” – (Wonder).

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της R.J.Palacio που έκανε εξαιρετική επιτυχία στην Αμερική, έγινε best seller και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους.

Ο πρωταγωνιστής στην ταινία, ο μικρός Auggie, γεννήθηκε με κρανιοπροσωπική ανωμαλία, γνωστή ως σύνδρομο Treacher – Collins, το οποίο προκαλεί παραμόρφωση. Ο Auggie χρειάστηκε να υποβληθεί σε πάνω από 30 χειρουργικές επεμβάσεις και έχει φτάσει η στιγμή που πρέπει πια να σταματήσει την κατ’ οίκον διδασκαλία και να ξεκινήσει να φοιτά σε ένα δημοτικό σχολείο. Είναι έτοιμος;

Μια ταινία που επικεντρώνεται στην έννοια της διαφορετικότητας και της ψυχικής δύναμης των ανθρώπων. Μια ταινία που καθιστά κατανοητό ποιοί είναι οι πραγματικοί ήρωες της ζωής.

Δείτε το Trailer της ταινίας:

Η ζωή με παραμορφώσεις, ιδίως με αυτές στο πρόσωπο, είναι σοβαρή υπόθεση.

Αναρωτηθείτε πόσο, σε μια εποχή όπως η τωρινή. Εποχή των κοινωνικών δικτύων και της υπερβολικής ανησυχίας για την εξωτερική μας εμφάνιση. Όμως το να ζούμε με βάση τον τρόπο που μας βλέπουν οι άλλοι ισοπεδώνει την εκτίμηση του εαυτού μας.

Δεν πολεμάμε αυτό που είμαστε, γιατί αυτό είναι που μας κάνει μοναδικούς. Να θυμόμαστε, αντανακλάμε αυτό που νιώθουμε.
Εξάλλου, η εξωτερική ομορφιά είναι εφήμερη!
Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση και αγορά σε ηλεκτρονική  μορφή (amazon prime).
Επίσης διαθέσιμο στα ελληνικά είναι και το ομώνυμο βιβλίο από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Συγγραφή: Δημιουργική Ομάδα “λόγος + πράξη”

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλτούμας ΟΤ, SI, CBT

print