Η ωραιότερη εποχή του χρόνου έφτασε! Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών, τα πάντα γύρω μας είναι στολισμένα και φωτισμένα, και όλοι απολαμβάνουμε να βυθιζόμαστε στον καναπέ μας παρακολουθώντας εορταστικές ταινίες.

Έρευνες, μάλιστα, έχουν δείξει πως οι Χριστουγεννιάτικες ταινίες απελευθερώνουν στον οργανισμό μας, την ορμόνη “ντοπαμίνη”, μία νευρολογική αλλαγή που παράγει το συναίσθημα της ευτυχίας! Αυτό συμβαίνει επειδή ό.τι μας βγάζει από τη ρουτίνα και τις κανονικές μας μέρες, πυροδοτεί τις αισθήσεις μας.

Σας παροτρύνουμε να εκμεταλλευτείτε αυτό το γεγονός και να παρακολουθήσετε την ταινία κινουμένων σχεδίων..

“Κλάους: το μυστικό των Χριστουγέννων”.

«Ο Τζέσπερ, είναι γιος του Βασιλικού Ταχυδρομείου και μαθητευόμενος ταχυδρόμος. Όμως έχει συνηθίσει σε μια πολύ πλούσια ζωή και συνεχώς τεμπελιάζει. Ο πατέρας του, έχοντας κουραστεί με αυτή του τη στάση, αποφασίζει να τον στείλει στην απομακρυσμένη πόλη Smeerensburg με την προϋπόθεση να δημιουργήσει εκεί ένα επιτυχημένο ταχυδρομείο, διαφορετικά θα αποκλειστεί από την οικογενειακή περιουσία.

Κατά την άφιξή του, ανακαλύπτει πως πρόκειται για ένα αφιλόξενο και γκρίζο μέρος που πολιορκείται από έναν συνεχή πόλεμο μεταξύ δύο σπουδαίων οικογενειών. Οι διαφορές τους φαίνεται να κρατούν μόνιμα την πόλη εχθρική και χωρίς μέλλον. Όμως ο Τζέσπερ, όντας προσηλωμένος στο στόχο του, σύντομα επινοεί ένα σύστημα ώστε τα πιτσιρίκια στην περιοχή να αρχίσουν να στέλνουν γράμματα και ως αντάλλαγμα να λαμβάνουν παιχνίδια του Κλάους, ενός παράξενου μοναχικού ξυλοκόπου, που καταφέρνει να δεσμεύσει για το σχέδιό του.

Με αυτές τις μικρές πράξεις καλοσύνης, ο Τζέσπερ και ο Κλάους αρχίζουν σιγά-σιγά να αλλάζουν το Smeerensburg αλλά και τη ζωή τους!».

Η ταινία είναι βασισμένη στην πραγματικότητα και με έναν πρωτότυπο τρόπο παρουσιάζει τις ρίζες της μυθολογίας του Άγιου Βασίλη βοηθώντας μας να καταλάβουμε πως ξεκίνησε η παράδοση του να γράφουμε γράμματα τα Χριστούγεννα ή να αφήνουμε κεράσματα κάτω από το δέντρο.

Κρατάει ζωντανή την ουσία των Χριστουγέννων: Την σημασία της ευγνωμοσύνης, της επικοινωνίας και της αγάπης.

Παρά τις συγκρουσιακές καταστάσεις και τη φτώχεια που εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο, τα Χριστούγεννα έρχονται γεμάτα αισιοδοξία, ελπίδα και αξίες, και μας υπενθυμίζουν να μην χάσουμε την ευκαιρία να ζητήσουμε συγχώρεση και να συμφιλιωθούμε.

Αν λοιπόν θέλετε μια καλή ταινία για να σας φτιάξει περισσότερο τη διάθεση αυτές τις εορταστικές ημέρες είναι μια πολύ καλή επιλογή.  Θα την βρείτε διαθέσιμη στην πλαφόρμα του Netflix και θα πείσει μικρούς και μεγάλους, παρουσιάζοντας μια ιστορία για τον Άγιο Βασίλη όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί!

Συγγραφή: Ευθυμιάδου Ολυμπιάννα SLT, BSc

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλτούμας ΟΤ, SI, CBT

print