Το Διεπιστημονικό Κέντρο Παιδιού και Εφήβου “Λόγος και Πράξη” διοργανώνει το πρακτικό σεμινάριο με θέμα:

“Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές – από την αξιολόγηση στην αποκατάσταση”

Εισηγήτρια: Γεωργία Βορίση – Λογοπεδικός

Ημερομηνίες: 11-12/02/2017

Ώρες: 10.00 – 15.00

Περιγραφή – Σκοπός Σεμιναρίου: 

Το σεμινάριο αυτό έχει σκοπό την κατανόηση και ανάπτυξη των κλινικών ικανοτήτων γύρω από τις αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές. Παρουσιάζονται κύριες αιτίες και ταξινόμηση των αναπτυξιακών γλωσσικών διαταραχών καθώς και η σχέση τους με τις μαθησιακές δυσκολίες. Δίνεται έμφαση στην αξιολόγηση και την καταγραφή του κατάλληλου προγράμματος αποκατάστασης.

Σε ποιους απευθύνεται:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Λογοθεραπευτές – Λογοπεδικούς, Ψυχολόγους, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Εργοθεραπευτές, Εκπαιδευτικούς, Νηπιαγωγούς, Κοινωνιολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς και όσους άλλους έχουν ενδιαφέρον και παρεμβαίνουν στην ανάπτυξη ενός παιδιού.

Κόστος – Εγγραφές: 

Το κόστος του σεμιναρίου με φυσική παρουσία ανέρχεται στα 60 ευρώ ανά άτομο. Στην τιμή περιλαμβάνεται η βεβαίωση παρακολούθησης, το υλικό του σεμιναρίου και καφές.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης του σεμιναρίου εξ’ αποστάσεως (μέσω Skype) στις 18 και 19 Φεβρουαρίου, 10.00 – 15.00 με κόστος 45 ευρώ. (Το υλικό του σεμιναρίου καθώς και η βεβαίωση παρακολούθησης θα αποστέλλετε σε ηλεκτρονική μορφή).

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου απαιτείται προεγγραφή η οποία μπορεί να γίνει στο κέντρο μας στην οδό Λουριώτου 9, Πλατεία Δημάδη, Αγρίνιο (1ος όροφος) ή μετά από κατάθεση προκαταβολής σε τραπεζικό λογαριασμό.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο κέντρο μας, 26410-52270 ή συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο τέλος της ανακοίνωσης.

Σύντομο βιογραφικό της εισηγήτριας:

Η Γεωργία Βορίση είναι Λογοπεδικός, απόφοιτη του Queen Margaret University College του Εδιμβούργου. Έχει λάβει πλήθος εκπαιδεύσεων και πιστοποιήσεων, μεταξύ των οποίων, την πρώιμη παρέμβαση Portage, τη δομημένη εκπαίδευση TEACCH, τις Κοινωνικές Ιστορίες, την αισθητηριακή ολοκλήρωση του στόματος – M.O.R.E., το Makaton, την Εντατική Αλληλεπίδραση, τα οποία και εφαρμόζει τακτικά στα πλαίσια της κλινικής της άσκησης. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του Ψυχοεκπαιδευτικού προγράμματος υποστήριξης γονέων παιδιών με Αυτισμό Cygnet. Παράλληλα, αναπτύσσει ερευνητικά, νέες προσεγγίσεις που αφορούν τα οφέλη της Συνθεραπείας Εντατικής Αλληλεπίδρασης και Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης σε παιδιά αυτιστικού φάσματος.

H κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει αξιολόγηση και αποκατάσταση μεγάλου εύρους αναπτυξιακών και επίκτητων διαταραχών λόγου, φωνής και ομιλίας σε παιδιά και ενήλικες. Από το 2006 συνεργάζεται με διάφορα κέντρα ειδικών θεραπειών, ενώ από το 2010 ασχολείται με την εκπαίδευση και εποπτεία σπουδαστών και επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος:

print