Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Αιτ/νίας “Απόστολος Λουκάς” σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διοργανώνει Επιστημονική Εσπερίδα με θέμα “Γονείς ΑμεΑ και Φροντιστές – Κάποιος πρέπει να μιλήσει”.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και έκθεση φωτογραφίας ΑΜΕΑ – “Σύναξις”.

Με μεγάλη χαρά θα συμμετέχουμε και εμείς με την ομιλία της κυρίας Ευτυχίας Παπαγιάννη, Λογοθεραπεύτριας του κέντρου. Η κ. Παπαγιάννη θα μιλήσει για ένα άκρως σημαντικό θέμα, την προώθηση της Επικοινωνίας σε άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος.

Επικοινωνία είναι η έμφυτη πρόθεση και ικανότητα του ανθρώπου να μεταδίδει πληροφορίες, ιδέες, συναισθήματα σε άλλους ανθρώπους και η από κοινού αντίληψη και κατανόηση τους. Η προσπάθεια μας για επικοινωνία είναι συνεχής και αναγκαία σε όλη τη διάρκεια της ζωή μας. Υπάρχουν, ωστόσο , περιπτώσεις, όπου η διαδικασία της επικοινωνίας δεν είναι εύκολη, όπως για παράδειγμα τα άτομα που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού.

Ο συνδυασμός της λειτουργικής επικοινωνίας και του συναισθηματικού δεσμού, δημιουργούν τη σχέση, η οποία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην επικοινωνία μας τόσο με τους άλλους ανθρώπους όσο και με τα άτομα που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού.

Απόσπασμα απο την ομιλία

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 9 Νοεμβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 17.30 έως 21.00 στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


print