Την περασμένη Δευτέρα 27 Μαΐου, είχαμε τη χαρά να μοιραστούμε πληροφορίες για τη λειτουργία και την κουλτούρα του κέντρου μας με τους σπουδαστές του τμήματος Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του Δ.Ι.Ε.Κ. Αγρινίου. 

Πιο συγκεκριμένα, φιλοξενήσαμε τις φοιτήτριες του τμήματος μαζί με την Καθηγήτρια τους, κυρία Χριστοδούλου Πηνειώ, στον κεντρικό μας χώρο, στην οδό Δημοτσελίου 17 στο Αγρίνιο, με σκοπό να δουν από κοντά πώς λειτουργεί μια διεπιστημονική ομάδα και ένα κέντρο θεραπειών.

Μετά από μια ξενάγηση στον χώρο και τις αίθουσες, τα παιδιά συζητήσανε με τον Επιστημονικό Διευθυντή, κύριο Δημήτρη Μπαλτούμα, σχετικά με τις Υπηρεσίες που παρέχονται στο κέντρο, τη Θεραπευτική Προσέγγιση, τα διαφορετικά προγράμματα που λαμβάνουν χώρα και τον σχετικό εξοπλισμό. 

Στη συνέχεια, συνομίλησαν με την Υπεύθυνη του Τμήματος Ειδικής Αγωγής, κυρία Σοφία Ιατρίδου, η οποία εξήγησε στις φοιτήτριες πώς γίνονται οι ατομικές συνεδρίες, το υλικό που έχουν τα παιδιά, το αν παίρνουν δουλειά στο σπίτι και πόσο συμμετέχουν σε αυτό οι γονείς, αλλά επίσης και για τα ειδικά θεραπευτικά προγράμματα, όπως το τμήμα Lego Therapy, τις ομάδες, τον αριθμό των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτές, τους κανόνες τους κ.ά.

Έπειτα, οι φοιτήτριες του τμήματος συμμετείχαν στην παρουσίαση του διεπιστημονικού μας χώρου σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης και τη λειτουργία του, τα ειδικά θεραπευτικά προγράμματα, καθώς και τις υπηρεσίες αξιολόγησης και διάγνωσης. Τέλος, έγινε αναλυτική παρουσίαση της εσωτερικής κουλτούρας και δομής μιας ολοκληρωμένης διεπιστημονικής ομάδας. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από την κυρία Γεωργία Βορίση, Υπεύθυνη Θεραπευτικών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. 

Κατά το κλείσιμο, το τμήμα είχε την ευκαιρία να διατυπώσει ερωτήσεις, αλλά και να συμμετέχει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το τμήμα της κυρίας Χριστοδούλου και την ομάδα της, που με την επίσκεψή τους μας έδωσαν την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ιδέες και να παρουσιάσουμε τις καινοτόμες προσεγγίσεις μας στον τομέα των ειδικών θεραπειών. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τις προοπτικές που ανοίγονται και παραμένουμε ανοιχτοί σε μελλοντικές συνεργασίες με το Δ.Ι.Ε.Κ. Αγρινίου, αλλά και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς και επαγγελματίες, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση των υπηρεσιών μας.

Η ομάδα του Λόγος και Πράξη
print