Το κέντρο μας, στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων του υπουργείου παιδείας αναστέλλει την λειτουργία του έως 24 Μαρτίου.

Ήταν μια σημαντική και δύσκολη απόφαση η οποία απαιτεί μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα. Τόσο απέναντι στις οικογένειες που υποστηρίζουμε όσο και στο προσωπικό μας αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας.

Το θεραπευτικό πρόγραμμα, ο σχεδιασμός του, η παρέμβαση και η ορθή πορεία του είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει.

Ωστόσο, απέναντι σε θέματα υγείας, τόσο σημαντικά, (μόλις χτες 11/03, ο COVID-19 ανακηρύχθηκε απο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως “Πανδημία”) πάντα πρέπει να παίρνουμε την σημαντικότερη απόφαση, αυτή που προάγει και σέβεται την υγεία των συνανθρώπων μας, όσο δύσκολη και αν είναι αυτή.

Η ομάδα μας, εργάζεται και σχεδιάζει λύσεις ώστε η διακοπή των προγραμμάτων να έχει το μικρότερο δυνατό αντίκτυπο προς τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Οι γονείς του κέντρου θα ενημερωθούν σύντομα από τον επιστημονικό διευθυντή και υπεύθυνη θεραπειών του χώρου μας σχετικά με την πορεία των θεραπειών και τη λειτουργία μας.

Οι οδηγίες από ΕΟΔΥ δυστυχώς, κρίνονται τουλάχιστον ανεπαρκείς και αδύνατο να εφαρμοστούν. Έστω και πρακτικά, καθώς απόθεμα προστατευτικών μασκων, αντισηπτικών κλπ. είναι αδύνατο να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη συνεχή υποστήριξη. Όταν υπάρχει σεβασμός, σχεδιασμός και εμπιστοσύνη όλα είναι πιο εύκολα.

Δημήτριος Μπαλτούμας
Εργοθεραπευτής S.I.
Μετ. CBT Συμβουλευτική
Εξ. Ειδική Αγωγή, ΕΚΠΑ
Επιστημονικός Διευθυντής “Λόγος και Πράξη”

print