Σας καλωσορίζουμε στο Διεπιστημονικό μας κέντρο.

Το Διεπιστημονικό κέντρο “Λόγος και Πράξη” έχει στελεχωθεί από πλήρως καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες. Η εκπαίδευση και η συνεχής κατάρτισή μας, είναι η εγγύηση για το καλύτερο αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό, παρέχονται εσωτερικές και εξωτερικές εκπαιδεύσεις και εποπτείες από διακεκριμένους Επιστημονικούς συνεργάτες.

Δραστηριοποιούμαστε στην αξιολόγηση, διάγνωση και αντιμετώπιση αναπτυξιακών και ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών που αφορούν το παιδί, τον έφηβο και την οικογένεια, με κατάλληλο εξοπλισμό και τη χρήση διαγνωστικών εργαλείων, όπως DTVP – 3,  Miller, VMI, Sensory Profile, Πρωτόκολλο Λογοπεδικής Αξιολόγησης Σχολικής Ηλικίας, Αθηνά τεστ, Δοκιμασία Γλωσσικής Αντίληψης και Έκφρασης, Δοκιμασία Εκφραστικού Λεξιλογίου, Δοκιμασία Γραμματικής και Πληροφοριακής Επάρκειας κ.α.

Οι γονείς και τα παιδιά, ωφελούνται από καινοτόμες για την περιφέρεια δράσεις, όπως ενημερωτικές ομάδες/ημερίδες, αλλά και από νέες και σύγχρονες μεθόδους παρέμβασης, όπως η Εντατική Αλληλεπίδραση, το Portage κ.α.

Παράλληλα, βασικός μας στόχος είναι η εκπαίδευση γονέων και επαγγελματιών που εργάζονται με παιδιά και εφήβους, αλλά και η ευαισθητοποίηση της κοινότητας γύρω από την ειδική αγωγή.

Ο επαγγελματισμός μας κάνει τη διαφορά.

Εξειδίκευση
Υποστήριξη
Συνεργασία
Εχεμύθεια

Στα πλαίσια της ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής αξιολόγησης και παρέμβασης, συνεργαζόμαστε με εξωτερικούς φορείς, εκπαιδευτικά πλαίσια και γιατρούς, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας. Παράλληλα, προσεγγίζουμε την οικογένεια με ευαισθησία, διασφαλίζοντας απόλυτη εχεμύθεια στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και των οικογενειών τους, τηρώντας το ιατρικό απόρρητο.

Συνεχιζόμενη εκπαίδευση

Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εξέλιξης ενός ειδικού θεραπευτή και με αυτό ως άξονα, στο χώρο μας παρέχονται συνεχώς εκπαιδευσεις και εποπτείες στα μέλη της Διεπιστημονικής μας ομάδας. Θέλουμε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αξιολόγησης και παρέμβασης, με προσήλωση στη διεπιστημονικότητα και την αποτελεσματικότητα, μέσα από σύγχρονες μεθόδους θεραπευτικής προσέγγισης.

Γνωρίστε την Ομάδα μας

Το κέντρο μας έχει στελεχωθεί από ειδικούς θεραπευτές και παιδαγωγούς με εμπειρία σε ατομικές αλλά και σε ομαδικές συνεδρίες παιδιών με αναπτυξιακές και ψυχικές διαταραχές, μαθησιακές δυσκολίες αλλά και διαταραχές επικοινωνίας.

Δημήτρης Α. Μπαλτούμας

Δημήτρης Α. Μπαλτούμας

Εργοθεραπευτής SIT - Ειδικός Παιδαγωγός
Νότα Κουνισιώτη

Νότα Κουνισιώτη

Υπεύθυνη γραμματείας
Γεωργία Βορίση

Γεωργία Βορίση

Λογοπεδικός - Σύμβουλος Portage
Άρτεμις Τζερτζεμέλη

Άρτεμις Τζερτζεμέλη

Λογοθεραπεύτρια
Θεόδωρος Αργύρης

Θεόδωρος Αργύρης

Ψυχολόγος, MSc. Ψυχολογία Παιδιών και Εφήβων
Ελισσάβετ - Μαρία Μυζηθρά

Ελισσάβετ - Μαρία Μυζηθρά

Ειδική Παιδαγωγός MSc
Τζένη Καμπουρολιά

Τζένη Καμπουρολιά

Εργοθεραπεύτρια
Ευτυχία Παπαγιάννη

Ευτυχία Παπαγιάννη

Λογοθεραπεύτρια
Σοφία Ιατρίδου

Σοφία Ιατρίδου

Ειδική Παιδαγωγός - Κοινωνιολόγος

Μαρτυρίες γονέων

Σας ευχαριστούμε για όλα όσα κάνατε για το παιδί μας.

Μ.Π.
Μ.Π.

Η Συμβολή του Δημήτρη στην ανάπτυξη του Ν. ήταν καθοριστική.

Σ.Α.
Σ.Α.

Είχαμε απογοητευτεί μετά την διάγνωση του γιατρού, η Γεωργία μας εξήγησε πως μπορούμε να δουλέψουμε με την Σ. για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της και πραγματικά, καταφέραμε πολλά πράγματα.

Μ.Μ.
Μ.Μ.

Άνθρωποι εμπιστοσύνης, που μπορείς να βασιστείς.

Γ.Τ.
Γ.Τ.

Η μικρή σας ζητάει συνέχεια, ξεκινάμε από το σπίτι και σε όλη τη διαδρομή μας λέει να πάμε στο Δημήτρη

Α.Κ.
Α.Κ.

Τα παιδάκια στο Αγρίνιο είναι τυχερά που έχουν τέτοιους θεραπευτές.

Π.Π.
Π.Π.

Ο επαγγελματισμός και η διακριτικότητα σας μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή.

Θ.Π.
Θ.Π.

Το παιδί περιμένει πως και πως να έρθει να παίξετε μαζί.

Μ.Α
Μ.Α

Όλες οι μαμάδες έχουν να πουν τα καλύτερα για εσάς, να μας πείτε τι κάνετε στα παιδιά και σας αγαπάνε τόσο πολύ.

Κ.Σ.
Κ.Σ.