Υπηρεσίες Παιδοψυχιάτρου – Συμβουλευτική

Οι υπηρεσίες Παιδοψυχιατρικής πρόληψης και θεραπείας, έχουν ως πρωταρχικό στόχο την φροντίδα παιδιών από τη γέννησή τους έως την ενηλικίωση, όπου σχεδόν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη. Βασικός του ρόλος είναι η υποστήριξη των παιδιών, των εφήβων και της οικογένειας, ανταποκρινόμενος σε αιτήματα που αφορούν τη συμπεριφορά και τα συναισθήματα, όπως αυτά προκύπτουν μέσα από θέματα σχέσεων της οικογένειας, ενώ παράλληλα υποστηρίζει την οικογένεια σε ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη (αναπτυξιακές, συναισθηματικές διαταραχές κ.α.).

Συμβουλευτική

Η Συμβουλευτική είναι μια διαδικασία αλληλεπίδρασης μεταξύ του συμβούλου και του ατόμου που απευθύνονται σε αυτόν, η οποία προσεγγίζει κοινωνικά, πολιτισμικά, κοινωνικοοικονομικά και συναισθηματικά θέματα. Ο γενικός στόχος της Συμβουλευτικής είναι να δώσει στα άτομα ευκαιρίες να επεξεργασθούν θέματα που τα απασχολούν με το σκοπό να ζήσουν μια, κατά την κρίση τους, πιο ικανοποιητική και πολύπλευρη ζωή, προσωπικά, αλλά και σαν μέλη μιας ευρύτερης κοινωνίας.

Ψυχοθεραπεία

Ψυχοθεραπεία είναι η θεραπευτική παρέμβαση που βασίζεται στη λεκτική επικοινωνία ανάμεσα στον ασθενή και τον ιατρό, και στη σχέση μεταξύ τους, η οποία αποσκοπεί στο να βοηθήσει τον ασθενή να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του, να προσαρμοστεί στη ζωή, να ανακουφιστεί από τα δυσάρεστα ψυχολογικά συμπτώματά του, να βελτιώσει τη νοητική του κατάσταση ή/και να συμβάλλει στην κοινωνική του επανένταξη, επιτρέποντάς του να ζήσει μια όσο το δυνατόν πιο ικανοποιητική ζωή.

Για την ολοκληρωμένη αξιολόγηση για τις υπηρεσίες Παιδοψυχιάτρου και Ψυχολόγου, χρησιμοποιούμε τυπικά διαγνωστικά εργαλεία καθώς και κλινική παρατήρηση. Κάποια από τα διαγνωστικά μας εργαλεία είναι:

  • WISC-III (Wechsler Intelligence Scale for Children-III)
  • Achenbach
  • SDQ (Strengths & Difficulties Questionnaires)
  • AQ Test

Μαρτυρίες γονέων

Σας ευχαριστούμε για όλα όσα κάνατε για το παιδί μας.

Μ.Π.
Μ.Π.

Η Συμβολή του Δημήτρη στην ανάπτυξη του Ν. ήταν καθοριστική.

Σ.Α.
Σ.Α.

Είχαμε απογοητευτεί μετά την διάγνωση του γιατρού, η Γεωργία μας εξήγησε πως μπορούμε να δουλέψουμε με την Σ. για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της και πραγματικά, καταφέραμε πολλά πράγματα.

Μ.Μ.
Μ.Μ.

Άνθρωποι εμπιστοσύνης, που μπορείς να βασιστείς.

Γ.Τ.
Γ.Τ.

Η μικρή σας ζητάει συνέχεια, ξεκινάμε από το σπίτι και σε όλη τη διαδρομή μας λέει να πάμε στο Δημήτρη

Α.Κ.
Α.Κ.

Τα παιδάκια στο Αγρίνιο είναι τυχερά που έχουν τέτοιους θεραπευτές.

Π.Π.
Π.Π.

Ο επαγγελματισμός και η διακριτικότητα σας μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή.

Θ.Π.
Θ.Π.

Το παιδί περιμένει πως και πως να έρθει να παίξετε μαζί.

Μ.Α
Μ.Α

Όλες οι μαμάδες έχουν να πουν τα καλύτερα για εσάς, να μας πείτε τι κάνετε στα παιδιά και σας αγαπάνε τόσο πολύ.

Κ.Σ.
Κ.Σ.